6. Camp-let vikend KAMPIRAJMO SKUPAJ!

Kamp Šobec v Lescah – 31.5. do 2.6.2019

Rekordno kampiranje za dober namen v osrčju Gorenjske

»Siva pot, vodi me, kamor hoče srce, na Gorenjsko, kjer gore so, vodi me, siva pot!«
Ko smo razmišljali, kje bi izvedli 6. Camp-let vikend, nam je namig dala prav ta legendarna pesem Aleksandra Mežka in rekli smo si, gremo v kamp Šobec, v osrčje neokrnjene narave, v mogočen objem Julijskih Alp in Karavank.

Ponovno smo se namreč zbrali vsi ljubitelji kampiranja in preživljanja pristnega časa na prostem, da si v treh dneh napolnimo pljuča s svežim zrakom, srca pa ogrejemo z iskrenim druženjem in dobrim namenom.

Padali so rekordi, nasmehi in nepozabna doživetja

V Šobcu smo nehote podrli evropski in svetovni rekord v največjem številu postavljenih šotorskih prikolic na enem mestu, saj je prišlo kar 50 imetnikov šotorskih prikolic in nekaj drugih počitniških vozil. Med njimi smo bili tako “stari mački” kampiranja kot tudi novinci, ki so skozi sproščeno druženje izvedeli veliko koristnih nasvetov in izmenjali izkušnje.

Dobra volja in nepozabna doživetja sta se z bogatim programom dogajanja v treh dneh nalezljivo razširila na vse udeležence. Uživali smo v družinskih igrah, ustvarjalnih delavnicah, supanju, v žar dobrotah z vrhunskimi smokerji in še bilo lahko naštevali.

Skoraj raj si, ti Gorenjska… in kamp Šobec

Kamp s 60-letno tradicijo nas je popolnoma očaral. Edinstven košček narave z bogato ponudbo nam je pomagal pobegniti od glasnega vsakdana, malo pa je pripomoglo tudi pomladno vreme. Kopanje v naravnem jezeru sredi kampa ter številne druge rekreativne aktivnosti, ki jih kamp omogoča, so nas prepričali, da se bomo v Šobec vedno znova z veseljem vračali.

»Peš čez tri Save« za dober namen

Že v letu 2018 smo skupinskemu kampiranju dodali humanitarno noto, ki smo jo v Šobcu uspešno nadaljevali. Z različnimi aktivnostmi smo udeleženci zbirali sredstva za projekt Pomežik soncu, ki ga že dvajseto leto organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije, in ki omogoča letovanje na morju otrokom iz socialno ogroženih družin. Tako smo med drugim organizirali dobrodelni pohod »Peš čez tri Save«, na katerem smo uživali v biserih sotočja treh Sav, Save Dolinke, Save Bohinjke in Save.

S ciljem zasledovanja našega poslanstva želimo v prihodnjih letih koncept dobrodelnosti nadgraditi in tako privabiti še več udeležencev ter partnerjev, ki bodo podprli dogodek.

Dogodek so OMOGOČILI