3. Camp-let vikend KAMPIRAJMO SKUPAJ!

Kamp Park Lijak v Vipavski dolini – 27.5. do 29.5.2016

Iskali smo nekaj novega, drugačnega, prezrtega

Za tretje srečanje naše kampistične družine smo se odpravili v vas Ozeljan v neposredno bližino Nove Gorice, v sončno Vipavsko dolino. Nekaj povsem drugega kot Savinjska dolina ali Gorenjska – v treh dneh nas je popolnoma prevzela čisto drugačna naravna kulisa, polna zelenih gričkov in dolin.

Destinacija se je izkazala kot odlična opcija za postavitev našega tabora, v rekordnem času smo namreč zasnovali skupinski kamping prostor in že smo si pripovedovali zgodbe naših kampističnih doživetij.

Kampiranju smo dodali novo dimenzijo

Program  je bil kot vedno pester. Preizkusili smo se v ravninskih kolesarskih poteh, bolj primernih za družine, tisti z najboljšo kondicijo so s kolesi »grizli« v klance, najpogumnejši pa so se odločili za polet v tandemu ali z zmajem. Terase, prekrite z vinsko trto, odprta vrata vinskih kleti in okušanje lokalne domače hrane so nam ogreli dušo, medtem ko so se otroci zabavali po svoje na nepogrešljivem igrišču.

Tam pod robom Trnovske planote med Julijskimi Alpami in Jadranskim morjem smo ponovno začutili, da je največja dragocenost našega druženja ravno v tem, da ga doživljamo skupaj – no, morda je malce pripomoglo dejstvo, da smo se nahajali v bogatem vinorodnem okolišu.

Kamp Park Lijak – vse leto, za celotno družino

Kamp Park Lijak se nahaja v vasi Ozeljan v neposredni bližini Nove Gorice, v sončni Vipavski dolini, obdan z vinogradi in pod robom Trnovske planote med Julijskimi Alpami in Jadranskim morjem.

Park Lijak je prava izbira tako za adrenalinske navdušence kot tudi rekreativce, ki želijo preživeti aktiven oddih.

V okolici lahko izvajate številne aktivnosti – bližnja reka Soča vam omogoča kajakaštvo, rafting, bungee jumping, plavanje, canyoning, ribolov …

Okolica nudi tudi številne kolesarske in pohodniške poti, obiščete lahko bližnja jezera, morje (25 minut vožnje) ali Julijske Alpe (1 ura vožnje). In ne pozabite, Lijak je ena najboljših evropskih lokacij za padalstvo in zmajarstvo.

Park Lijak ima 60 kampirnih mest velikih od 80 do 100 m². Mediteranska klima in odlični vremenski pogoji omogočajo jadralno padalstvo iz Lijaka vse leto.

V letu 2017 so odprli tudi sodobno gostilno Termika, ki ima zelo preprosto poslanstvo: “Doseči najvišjo svežino z lokalnimi in sezonskimi jedmi”. S skrbno izbranimi kulinaričnimi poslasticami in najboljšo ponudbo jedi z žara v regiji vam bodo pričarali nepozabno doživetje.

Dogodek so OMOGOČILI