Sliši se povsem neverjetno, a prav zares bomo lahko sami naredili in spekli pravo napolitansko pico v samo 60 sekundah! Seveda ne kar tako, a pod budnim očesom Chefa Petra – BBQ Pitmastra, nas čaka prava kulinarična dogodivščina. Sobota, 1.6.2019, od 10. ure dalje.
Le kdo se lahko upre omamnemu vonju po origanu in slastnemu okusu razvlečene mozzarele, šunke ali pršuta? V soboto bomo doživeli nekaj povsem novega – Chef Peter Pitmaster, duša projekta Žarovnije, nas bo naučil priprave vrhunskega testa za pravo “napoletansko pizzo”.
Peter bo poskrbel za pripravo testa, omako in začimbe, vi pa prinesite svoj najljubši nadev (šunka, sir, zelenjava…). Pice bomo nato spekli v prav posebnih Ooni pečicah, ki dosežejo temperaturo preko 500 C in v 60 sekundah bodo pripravljene za razvajanje naših brbončic.
Ves čas pa nas bo pri tem spremljal vonj ognja in dima, ki bo prihajal iz čisto pravega BBQ smokerja in v katerem se bo ves dan dimilo in pripravljalo meso.
Kar slišimo že lahko vprašanja otrok, kdaj bo, a je že, meni se zdi, da je že… a lahko samo malo poizkusim?
Ko bomo ob koncu dneva to mojstrovino končno lahko poizkusili, se bomo ob tabornem ognju povezali vsi udeleženci in v pravem BBQ duhu preprosto uživali življenje tukaj in zdaj!
Sponzor peke pic in BBQ smokerja: Žarovnije, zarovnije.si